Cine angajeaza in 2011?

Cateva dintre companiile care au anuntat planuri mari de angajare pentru anul 2011:

„Recrutăm pentru 40 de poziţii tehnice, atât pentru funcţii junior, cât şi pentru poziţii mai specializate, cum ar fi cea de embedded software engineer. Candidaţii ideali sunt absolvenţi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că, de regulă, aceştia au şi ceva experienţă acumulată în facultate”, susţine Adrian Lupulescu, Eastern Europe HR Manager al Freescale Semiconductor România, filiala unuia dintre cei mai mari producători mondiali de semiconductori.

„Intenţionăm ca anul acesta să ne extindem echipa cu cel puţin 35 de persoane, depăşind astfel creşterea de anul trecut. Căutăm atât specialişti IT seniori, cât şi tineri cu o experienţă de 2-3 ani sau aflaţi la început de carieră. Căutam persoane cu profil tehnic, pentru a lucra pe proiecte de dezvoltare software (în special cu cunoştinţe de Java, C++ sau Oracle), de testare sau de suport tehnic hard­ware şi software”, a spus Gheorghe Pasc, directorul general al furnizorului local de consultanţă şi servicii IT InCrys

„Având în vedere că proiectele actuale sunt în continuă dezvoltare şi avem deja noi proiecte pentru care trebuie să formăm echipe, estimăm că vom avea deschise în jur de 30 de poziţii. Totodată, în următoarele luni ne aşteptăm ca peste 100 de persoane să ni se alăture”, a spus Silvia Vochiţă, HR specialist în cadrul firmei de call-center Callpoint.

Si in decursul acestui an Coface Romania continua proiectul demarat in 2010, privind implementarea platformei back-office, cu scopul de a oferi suport echipelor din tari din Europa Centrala si de Est.
Colegii vorbitori de limba maghiara au preluat deja o parte din functiile de baza ale echipelor din filiala Coface Ungaria, pe serviiciile de colectare si credit information.

Atat pentru joburile de pe platforma, cat si in ceea ce priveste recrutarea in afara platformei back-ofice, ne orientam in continuare  catre absolventi de studii economice sau juridice, cunostinte avansate de una din limbile straine engleza sau maghiara, precum si cunostinte financiare de baza. Toti candidatii vor fi testati atat pe limbi straine, dar vor fi aplicate si teste de aptitudini si personalitate  care ne vor ajuta in identificarea candidatilor potriviti pentru pozitiile deschise.

Cat despre volumul angajarilor in anul 2011, vom completa echipele operationale (ofiteri colectare creante, analisti financiari, juristi, avocati), sau pe cea de vanzari, in functie de cresterea business-ului, cu precadere joburi dedicate nivelurilor entry si mid.
Ramanem insa concentrati spre a aduce in echipa Coface colegi orientati catre excelenta, viitori lideri dornici sa se alature noua in cursa pentru succes!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ORACLE:
„Oportunitatile profesionale deschise la Oracle Romania se adreseaza atat persoanelor cu experienta, cat si tinerilor profesionisti aflati la inceput de cariera. Domeniile targhetate sunt: IT (software si hardware), financiar, juridic, relatii cu clientii, vanzari. Pe langa cerintele specifice fiecarui post, limba engleza este obligatorie pentru toate pozitiile, iar pentru unele dintre ele se cere si o a doua limba europeana, intrucat se lucreaza in echipe regionale sau globale.”

AKKA Romania Elena LEU – Manager Resurse Umane:
„Pana la sfarsitul anului, in jur de 5 pozitii, pentru inceputul anului cel putin 10 pozitiile deschise sunt de ingineri mecanici in domeniul
proiectarii de piese de tip auto, feroviar, aeronautic, dar si de leaderi
tehnici cu experienta in acest domeniu.”

TechTeam Global_ Pascale Georgiana
„Estimam un numar de 40 de pozitii noi pana la sfarsitul anului in curs, de tipul : It helpdesck technicain, Helpdesk travel agent, Customer technical support. Ca si in anii precedenti, vizam vorbitori la un nivel avansat de franceza, germana, spaniola, engleza sau italiana.”

Lyngsoe Systems
„Lyngsoe Systems va continua sa se extinda si in 2011 si va recruta ingineri software pentru dezvoltarea solutiilor de logistica si automatizare si monitorizare a proceselor furnizate industriilor de aeroport, posta, centre de distributie din Europa, Asia, SUA. Speram sa gasim candidati talentati, inovativi si pregatiti pentru noi provocari ale tehnologiilor Lyngsoe Systems.”

Genpact – Olga Botusan, Manager Recrutare
„Genpact intenţionează să angajeze câteva sute de persoane în acest an, deoarece există o tendinţă de creştere în industria BPO, de a transfera cat mai multe procese în centrele din România. În următoarele luni, echipa noastră se va extinde cu câteva sute de poziţii: 80% la nivel de entry şi middle level şi 20% poziţii manageriale. Viitorii angajaţi vor trebui să fie vorbitori de limbi străine europene precum engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, portugheza, olandeza”

Misys Banking Systems
„In fiecare zi in peste 120 de tari, zeci de mii de oameni, folosesc solutiile Misys in sprijinul a milioane de clienti. Strategia noastra este sa oferim solutii inovative si servicii integrate, ceea ce ne plaseaza printre liderii de piata la nivel global in dezvoltarea de solutii si servicii software pentru domeniul financiar-bancar. Misys Bucuresti isi propune sa devina cel mai important centru de dezvoltare pentru solutii software destinate celor mai mari banci de investitii din lume. Pentru a sustine cresterea centrului din Bucuresti, recrutam atat profesionisti din domeniul financiar bancar pasionati de piete de capital cat si specialisti in domeniul tehnic orientati catre dezvoltare si suport software.”

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Cine va angaja in 2009?

Cred ca piata va fi destul de polarizata. Vom intalni companii care au inghetat orice recrutare dar si companii care au planuri ambitioase pentru acest an. Din ultima categorie cred ca vor face parte jucatorii din retail, outsourcing (BPO), si FMCG avand in vedere ca au anuntat deja un numar semnificativ de angajari:

Wipro Technologies angajeaza pana la 350 de oameni in Bucuresti in 2009 declarat Santosh Karagada, general manager &Head of Talent Engagement &Development pentru Euroap si Africa al companiei (ZF)
Genpact: Continuam sa angajam serios, cateva sute de oameni – Cristian Popescu,  Organization & Staffing Leader pentru Europa al Genpact (ZF)
–  Bricostore recruteaza 280 de oameni (ZF)
–  Ursus Breweries angajeaza 300 de persoane in 2009 (Business Standard)
–  Trident angajeaza 550 de oameni in acest an si vizeaza intrarea in Capitala (Business Standard)
–  Carmen Novac, director de resurse umane Auto Cobalcescu: Angajam inca 300 de oameni, dar nu am bugetat deocamdata cresteri salariale (ZF)
–  Dedeman deschide patru noi magazine în 2009 – Extinderea retelei Dedeman, in 2009, va crea peste 500 locuri de munca, depasind astfel cifra de 3000 angajati. (Capital)
–  Selgros se extinde cu doua magazine si angajeaza peste 600 de oameni (Business Standard)
–  Extinderea Mega Image aduce peste 360 de locuri de munca in piata (Business Standard)
–  Carpatcement angajeaza absolventi  (Business Standard)
–  McDonald’s va angaja 500 de oameni in acest an (ZF)
–  Renault angajeaza 300 de ingineri (ZF)
–  Continental angajeaza in Romania dupa inchiderea a doua fabrici din Europa (Financiarul)
–  Olandezii de la Route 66 angajeaza 150 de softisti la Brasov (ZF)
–  Compania de consultanta Mazars angajeaza 15 specialisti in 2009 (Wall-Street.ro)
–  Plus Discount angajeaza 500 de oameni in 2009 (Business Standard)
–  Praktiker Romania, cea mai mare retea de bricolaj de pe piata, cu afaceri de 217 mil. euro in primele noua luni ale anului trecut, va angaja aproximativ 400 de oameni (ZF)
–  Staer angajeaza 250 de oameni in cinci showroom-uri de mobila (ZF)
–  IBM Romania, filiala locala a celui mai mare furnizor de servicii IT din lume, intentioneaza sa ajunga la aproape 2.500 de angajati pe piata locala in 2009, mai mult decat dublu fata de sfarsitul anului 2007 (Business Standard)
– Burger King au declarat ca intentioneaza sa angajeze, pana in aprilie 2010, aproximativ 250 de lucratori comerciali si 50 de manageri trainee, pentru a sustine extinderea retelei (Business Standard)
–  KFC Romania intentioneaza sa recruteze aproximativ 240 de persoane anul acesta, cam 20 de persoane pe luna, pentru toate cele 33 de restaurante (Business Standard)
–  Ubisoft Entertainment, cel mai mare producator de jocuri video din Europa, are in plan sa angajeze aproximativ 250 de oameni pana la mijlocul anului 2009. (Business Standard)
–  Procter and Gamble (P&G), cel mai mare producator mondial de bunuri de larg consum, a declarat ca va angaja, pana la finele anului financiar (iunie 2009), peste 300 de persoane, potrivit lui Sunday Oloidi, director de resurse umane in cadrul firmei
– Centrul de servicii al HP Romania intentioneaza sa recruteze aproximativ 600 de tineri specialisti in 2009

 

Cine concediaza in 2009?

–  Siveco renunta la 10% dintre angajati (Business Standard)
–  Murfatlar reduce personalul in 2009 (Business Standard)
– OBI a renuntat la jumatate din angajatii magazinului din Capitala, la patru luni de la deschidere (ZF)

Ce a insemnat 2008 pentru HR

–  Piata serviciilor de payroll va trece de zece milioane de euro in 2008     BS
–  McKinsey: Teama de inflatie nu scade numarul angajarilor in 2008
–  ajustarea salariala totala aferenta anului 2008 se va ridica la aproximativ 15%
–  „Salariile sefilor de organizatii vor creste cu marje cuprinse intre 9 si 12%, cele ale executivilor – cu pana la 11%, in timp   ce angajatii care ocupa alte pozitii de management vor avea salarii cu pana la 12% mai mari” Mercer
–  domeniile in  care  se vor face cele mai multe angajari in 2008: constructii, retail, automotive, BPO …
–  Companiile care vor face cele mai mari angajari :  Dacia,  Ford???, Nokia,  Genpact, Oracle, HP, Techteam, Praktiker,  Metro, Real, Carrefour,  Auchan;

Reclame

Un gând despre „Cine angajeaza in 2011?

 1. dan

  Salut, noi Embarcadero-CodeGear vom inghiti probabil vre-o 50 de oameni in plus fata de ce avem acum ca extindere. In iasi, Pentalog, Diteh Endava si inca cateva au de gand sa creasca si cresc vazand cu ochii. Intrebarea cea mare e cine va „muri” anul asta sau la anul? de unde vine stabilitatea unei companii, cred ca aici ar trebui sa se uite potentialii candidati.

  pentru HR-ii cred ca o intrebare „fair” e ce e etic sa faci cand vezi ca o companie are probleme. Suntem hiene?

  O zi faina,

  DanG

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s