Orange Romania angajeaza 300 de oameni

Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, isi mentine aproape constant ritmul anual de angajari, iar in 2014 recruteaza 300 de persoane, in special personal pentru magazine si departamentul de relatii cu clientii. Ioana Marcu, directorul de resurse umane al companiei, a vorbit intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO despre calitatea ridicata a angajatilor tineri, in contextul in care anual scade media varstei persoanelor angajate in cadrul companiei de telecom.

Operatorul a ramas la un numar constant de circa 2.700-2.900 de angajati in ultimii ani, chiar daca face recrutari importante anual.
„Noi am ramas constanti anual si avem un rulaj sub media pietei, cel mai important fiind pe zona de magazine si customer service. Majoritatea angajarilor pe care le facem sunt inlocuiri, insa avem si zone in care ne extindem si crestem numarul de pozitii”, a explicat Ioana Marcu.

Astfel, in 2014 Orange se uita, in special, dupa oameni care sa lucreze in magazine si departamentul de relatii cu clientii.
„Angajam din afara companiei 300 de oameni, iar aceasta cifra nu variaza foarte mult de la an la an. Majoritatea sunt inlocuiri si avem si cresteri in zone strategice, cum a fost anul trecut zona de TV, pe care ne-am extins mult. Probabil jumatate din noile angajari sunt pe zonele de magazine si customer service, iar restul in diverse functiuni ca IT si alte pozitii de nisa”, a precizat Marcu.
Potrivit lui Marcu, rulajul personalului in compania Orange este de 8%.
„In IT&C media rulajului de personal este de 12%, iar noi avem 8%. Este o medie sanatoasa, teoria spune ca nesanatos este sa fii sub 3%-5%. Noi folosim frontline-ul, atat customer service-ul cat si sales-ul ca o pepiniera, iar in masura in care avem locuri libere in firma sa inlocuim din frontline. De aceea, majoritatea joburilor pe care le deschidem in final sunt entry-level, dar este foarte clar ca dorim sa le oferim oportunitati de cariera indiferent la cel nivel intra in organizatie”, a adaugat directorul de resurse umane al companiei Orange.
„Spiritul si atitudinea antreprenoriala sunt foarte importante. Chiar daca ai de facut lucruri mici trebuie sa te uiti in stanga, in dreapta, trebuie sa te intrebi de ce ti se cere asta. In dinamica businessului avem nevoie de oameni care sa ia decizii”, a reliefat Ioana Marcu.
Noii angajati care vin in companie sunt din ce in ce mai tineri.

Ioana Marcu afirma ca nu crede in teoria potrivit careia generatia tanara nu este responsabila si arata ca persoanele angajate in companie in ultimii ani sunt din ce in ce mai tineri si, in acelasi timp, competente.
„Daca compari media de varsta actuala si a oamenilor recrutati in ultimul an aceasta scade sau ramane constanta. (…) Noi avem o medie de varsta in randul angajatilor de 29 de ani si cred ca nu va scadea, insa se vor schimba ponderile. Angajatii existenti imbatranesc, iar cei care vin noi in companie sunt de varste din ce in ce mai mici. Piata s-a schimbat foarte mult, domeniul este dinamic. Nu cred ca generatia noua nu este responsabila sau ca nu munceste destul. Cred ca este o schimbare fundamentala, in primul rand pentru ca mediul de lucru este diferit, managementul este diferit, iar abilitatile lor tehnice si de IT sunt mult mai bune. In plus, deschiderea lor pentru a face lucruri este mare si este normal sa nu aiba atat de multe cunostinte. Asadar, este datoria noastra sa ii invatam”, a spus Marcu.

Orange recruteaza in special prin zona digitala, de la pagina proprie la retele de socializare.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s