UniCredit Tiriac Bank este prima banca din România certificata Top Employers Europe 2012

UniCredit Tiriac Bank a fost certificata Top Employers Europe 2012 de catre Corporate Research Foundation (CRF), institut independent de cercetare a standardelor de resurse umane şi conditiilor de lucru In companiile europene. In cadrul procesului de identificare şi auditare a celor mai buni angajatori, banca a primit aceasta distinctie In paralel cu opt banci  din UniCredit Group, ceea ce a contribuit la certificarea grupului financiar In rândul Top Employers Europe 2012, pentru al doile an an consecutiv, o premiera In istoricul activitatii CRF.

Banca devine astfel prima şi singura institutie financiara din România care se plaseaza printre angajatorii cu cele mai Inalte standarde şi practici de management al resurselor umane la nivel european.

UniCredit Tiriac Bank a parcurs un proces de cercetare şi audit In care au fost evaluate beneficiile de baza, pachetul de beneficii secundare şi conditiile de lucru, training şi dezvoltare, oportunitati de cariera şi cultura companiei. Metodologia CRF Institute In selectarea Top Employers are la baza 3 niveluri de evaluare: o cercetare complexa bazata pe informatii factuale, interviuri cu reprezentantii companiilor şi o evaluare comparativa a companiilor participante. Metodologia este certificata de Ministerul Economiei, Comertului şi Mediului de Afaceri din Olanda, cercetarea fiind auditata de Grant Thorton, una dintre cele mai mari firme de audit din lume.

Alina Dragan, Vicepreşedinte Executiv Resurse Umane, UniCredit Tiriac Bank: “Certificarea primita de banca este confirmarea a tot ceea ce facem pentru a crea un mediu de lucru deosebit. Colegii noştri au posibilitatea sa se implice In proiecte internationale şi nationale, Intr-un mediu tânar şi dinamic, care le permite sa se afirme şi sa promoveze. Acesta recunoaştere stabileşte totodata un punct de referinta pentru viitor şi ne determina sa continuam pe aceeaşi linie, sa ramânem orientati catre performanta, In toate ariile de activitate.”

David Plink, CEO al CRF Institute: „Politicile şi practicile de HR pe care UniCredit le pune la dispozitia propriilor angajati arata faptul ca, pentru grupul financiar, managementul talentelor este prioritar. Compania le ofera oamenilor din echipa nu doar lucrurile care Ii intereseaza In acest moment, ci şi lucruri care Ii pot pregati pentru un urmator pas In cariera In cadrul grupului. Ca Top Employer, UniCredit demonstreaza In mod evident faptul ca Işi apreciaza şi ca Işi dezvolta angajatii.”

Paolo Cornetta, Group Head of HR UniCredit: “Faptul ca aceasta certificare a fost obtinuta pe 9 dintre pietele unde operam are valoare deosebita pentru noi Intrucât arata ca eforturile de a crea un mediu de lucru potrivit sunt consecvente la nivelul entitatilor UniCredit. De fapt, acesta este unul dintre punctele forte ale UniCredit pe care le oferim angajatilor noştri actuali şi potentiali.”

In 2012, au obtinut aceasta certificare 9 companii multinationale din diverse industrii printre care şi industria IT, de transporturi şi a bunurilor de larg consum. Pentru a deveni Top Employer Europe 2012, a fost necesar ca fiecare companie multinationala sa Indeplineasca un set complex de criterii In cel putin 5 tari europene.

# # #

Despre Corporate Research Foundation
Corporate Research Foundation (CRF) este un institut de cercetare care identifica anual cele mai performante companii multinationale din perspectiva practicilor de Resurse Umane şi a conditiilor de lucru. Institutul este activ In 12 tari de pe trei continente. CRF a fost fondat In 1991 In Olanda, cu obiectivul de a oferi o evaluare independenta a politicilor şi practicilor de HR şi de a stimula excelenta prin promovarea celor mai bune practici din domeniu, In beneficiul angajatilor şi al potentialilor angajati din toate sectoarele pietei de munca europene. Mai multe informatii sunt disponibile pe http://www.topemployers.eu.  

Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Banca este un angajator recunoscut pentru managementul resurselor umane la nivel local si international, fiind certificata Top Employers 2012 şi ACCA Approved Employer In anul 2010.

                            

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s