A treia editie a Top Talents Romania

A treia editie a Top Talents Romania, proiect ce identifica anual tineri talentati la nivel national, va avea loc pe 14 si 15 mai 2010 la Institutul Bancar Roman.

Proiectul urmareste sa identifice anual tineri talentati, sa ii incurajeze sa se dezvolte in continuare profesional si sa le faciliteze accesul la cele mai importante programe pentru tinerii talentati de pe piata. La aceasta editie, partenerii care sustin dezvoltarea tinerilor talentati sunt BRD Groupe Société Générale, Colgate-Palmolive, Kraft Foods, L’Oreal si Vodafone Romania.

Dupa numai doua editii, reteaua a devenit cea mai importanta sursa de recrutare pentru programe de management trainee sau pozitii pentru care este nevoie de persoane care pot invata si evolua rapid in cadrul unei companii.

La aceasta editie, cei mai talentati tineri vor avea acces la:

–          Un speaker international care isi transmite ideile prin intermediul muzicii clasice,

–          5 programe de management trainee si internship,

–          5 top manageri din unele dintre cele mai importante companii din Romania,

–          Modele de succes, concepte inovative intr-o conferinta cu invitati de marca pe 14 si 15 mai.

Programele si oportunitatile prezentate in cadrul Top Talents Romania 2010:

BRD Groupe Société Générale – Programul Start BRD pentru tineri cu potential;

Colgate Palmolive – Programul de internship Colgate Palmolive Romania;

Kraft Foods – Cross Functional Trainee Program Kraft FOODS;

L’Oreal – oportunitati pentru tineri talentati;

Vodafone – oportunitati pentru tinerii interesati de o cariera in marketing si tehnologie.

In plus, studentii si absolventii beneficiaza gratuit de testul Cut-e, unul dintre cele mai recunoscute teste psihometrice la nivel international. Raportul contine o evaluare a abilitatilor cerute de cei mai mari angajatori din Romania si directiile de dezvoltare profesionala care se potrivesc cel mai bine personalitatii fiecaruia.

Analiza profilurilor aplicante in cele trei editii ale proiectului, demonstreaza interesul crescut al studentilor pentru dezvoltare personala si profesionala inca din timpul facultatii. Raportat la 2009, aplicantii din 2010 au un interes crescut pentru obtinerea de certificari. Pe primul loc se claseaza certificarile de limbi straine (o crestere cu 85%), in special pentru limbile engleza, germana si spaniola. Pe locul doi sunt alte tipuri de certificari, cu o crestere de 37%, dintre care certificarile in IT au o crestere de 28%. Pe locul trei se situeaza expunerea internationala, cu o crestere de 23% – din ce in ce mai multi studenti acceseaza burse si programe de studiu internationale.  Pe locul 4, avem o crestere cu 7% a implicarii tinerilor in organizatii non-profit, de cele mai multe ori organizatii studentesti.

Din analiza rapoartelor Cut-e, instrumentul prin care evaluam competentele aplicantilor, aceste activitati extra-curriculare le dezvolta tinerilor Initiativa si Responsabilitatea, Influenta, Abilitatile interpersonale, Inovatia, Viziune si strategie, care sunt cateva dintre cele mai importante competente ale tinerilor cu potential deosebit.

Toate informatiile despre editia 2010 a Top Talents pot fi gasite pe www.toptalents.ro. Aplicarile sunt deschise pana pe 26 aprilie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s