3 echipe de studenti vor reprezenta Romania in jocul international de afaceri responsabile „Citizen Act”

In luna decembrie 2009 BRD – Groupe Société Générale invita studentii din Romania sa se inscrie la cea de-a patra editie a Citizen Act, o competitie pe teme de CSR bancar, marca Société Générale. Studentii s-au inscris cu proiecte care au exprimat viziunea lor despre cum poate o banca sa contribuie la o lume mai responsabila.

In aceasta editie a competitiei s-au inscris 181 de echipe reprezentand 24 de tari si 87 de universitati.

Romania a fost tara cu cele mai multe echipe inscrise in competitie : 33 de echipe reprezentand 10 universitati. In urma unei selectii nationale si internationale au ramas in competitie 55 de echipe din 21 de tari reprezentand 47 de universitati.

Romania va fi reprezentata mai departe de 3 echipe:

–  Echipa Colorama formata din Nona Beicu, Raluca Buzea si Ruxandra Oancea de la SNSPA, cu proiectul „We stand By Youth” – proiect care prezinta modul in care banca poate veni in sprijinul tinerilor, incurajand atreprenoriatul si facilitand crearea de start-up-uri;

–  Echipa Forward Act formata din Mihai Nicolae Vlad, Valina Elena Gurita, Razvan Gabriel Panturu de la ASE, cu proiectul de educatie „ SG Finance Club@ASE” – prin care se propune un program prin care BRD s-ar putea implica activ in viata viitorilor profesionisti in finante, prin transfer de expertiza practica in special in meseriile legate de  banca de investitii ;

–  Echipa Low Pressure, formata din Alexandru Taban, Mihai Iorga, Sonia Balogh de la SNSPA, cu proiectul „Perpetuum Energy.Tomorow’s strategy”, proiect care propune realizarea unei platforme on line de informare si comunicare asupra proiectelor de energie regenerabila si implicarea bancii in finantarea acestei industrii.

Studentii romani vor avea acces la informatii privind strategia bancii in domeniul dezvoltarii durabile si vor colabora cu  cei mai buni specialisti bancari din domeniile in care si-au construit proiectele. Ei vor avea mentori din cadrul BRD cu care vor colabora pe toata durata competitiei.

Cele 3 echipe vor participa impreuna cu mentorii lor la lansarea oficiala a competitiei de bloguri care va avea loc la sediul central al Societe Generale, in data de de 18 februarie 2010, la Paris.

6 echipe din toata lumea vor intra in finala si isi vor prezenta proiectele in fata unui juriu, in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Paris, in data de 15 aprilie 2010. Castigatorii vor beneficia de un premiu constand intr-o calatorie cu tematica ecologica. Cele 3 echipe care vor urca pe podium pot opta pentru finantarea proiectelor prezentate in competitie.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul si calendarul Citizen Act accesati www.citizenact.com vizitati pagina Citizen Act Romania pe Facebook

Anunțuri

Un gând despre „3 echipe de studenti vor reprezenta Romania in jocul international de afaceri responsabile „Citizen Act”

 1. Ruxandra Oancea

  Buna ziua,

  Numele meu este Ruxandra Oancea si va scriu din partea Echipei Colorama, avand o mica rugaminte. Am aprecia nespus daca in post ar aparea si link-ul sper wikiblog-ul nostru http://www.coloramateam.ro

  Numai ganduri bune,
  Colorama Team

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s