Incepe cea de-a patra editie a concursului Citizen Act

BRD-Groupe Societe Generale lanseaza in Romania cea de-a patra editie a Citizen Act, un business game pe teme de responsabilitate sociala organizat de grupul Société Générale, la care participa peste 80 de universitati din 35 de tari din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane, America de Nord si Asia.

Termenul-limita de inscriere este 6 decembrie 2009.

Pentru a participa la Citizen Act, studentii trebuie sa formeze echipe de cate 3 membri apartinand aceleiasi facultati. Impreuna, ei trebuie sa raspunda la intebarea: „Cum arata, in viziunea voastra, banca de maine?”. La Citizen Act se pot inscrie studentii aflati in ani terminali sau master de la orice universitate din Romania.

Etapele proiectului:

Inscrierea: Pentru a se inscrie, studentii trebuie sa completeze un formular de participare, pana pe 6 decembrie, accesibil pe www.citizenact.com .

Impreuna cu formularul, echipele trebuie sa trimita organizatorilor proiectul lor sub forma unei prezentari PowerPoint, de maximum 4 slide-uri. Proiectul trebuie sa exprime viziunea lor despre cum poate o banca sa contribuie la o lume mai responsabila, prin intermediul serviciilor sale, al politicii de responsabilitate sociala, al strategiei de resurse umane, etc. Aceasta prezentare constituie schita proiectului de CSR pe care il va realiza ulterior echipa.

Lansarea competitiei. 60 dintre echipele inscrise in competitia internationala, selectate de catre un juriu, vor participa la lansarea oficiala a competitiei in data de 18 februarie 2010, la Paris (*). Studentii vor realiza, pe baza ideilor din prezentarea PowerPoint, un proiect online de tip „wikiblog”. Ei vor fi ajutati de un „ambasador” care va avea rolul de tutore si care va fi un specialist din cadrul BRD. Pentru a incuraja dialogul cu cititorii wikiblogurilor, echipele trebuie sa-si promoveze proiectul in propria facultate.

Rendez-vous in finala. 6 echipe din toata lumea vor intra in finala si isi vor prezenta proiectele in fata unui juriu, in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Paris, pe data de 15 aprilie 2010. Castigatorii vor beneficia de un premiu constand intr-o calatorie cu tema ecologica. Cele 3 echipe care vor urca pe podium pot opta pentru finantarea proiectelor prezentate in competitie. Dintre cele 158 de echipe inscrise la editia de anul trecut a concursului, 29 au fost din Romania.

Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane din cadrul BRD, a declarat despre importanta acestui business game: „Citizen Act este o calatorie intr-un viitor pe care noi deja am inceput sa-l construim. Banca, prin impactul transversal pe care-l are asupra economiei, poate si are datoria de a construi o lume responsabila. Microfinantarile, investitiile social responsabile, diversitatea in recrutare, angajarea persoanelor cu handicap, implicarea in comunitate sau protectia mediului, sunt numai cateva din directiile in care noi putem sa intervenim. Ne dorim ca studentii din Romania sa participe in numar mare si sa vina cu idei pe care sa le punem impreuna in practica. In acest an BRD a finantat unul din proiectele propuse de o echipa de studenti romani in 2008, care a constat in realizarea unei scoli de vara pentru liceenii cu potential.”

Pentru mai multe detalii despre regulamentul si calendarul Citizen Act accesati www.citizenact.com.

(*) cheltuielile de deplasare ale echipelor din Romania vor fi suportate de BRD – Groupe Societe Generale

 

BRD – Groupe Société Générale este a doua banca din România dupa totalul activelor. BRD are 2,6 milioane de clienti şi opereaza o retea de peste 930 de unitati. Banca are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.  BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din România dupa totalul activelor, are 2,6 milioane de clienti şi opereaza o retea de peste 930 de unitati. Banca are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Grupul are peste 160.000 de angajati In toata lumea, pe trei activitati cheie: – Retail banking şi servicii financiare – Global Investment Management & Services – Corporate & Investment Banking

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s