Aproape 11 pe loc pentru un job la “Angajatori de Top”

“Firmele au anunţat iniţial că vor oferi 700 de joburi. Practic însă, numărul a fost mai mare”, a declarat Cristian Hossu, manager de dezvoltare al Catalyst. Din datele strânse de la companii a reieşit că joburile oferite la acest târg depăşesc cu 100% cifra iniţială, până la aproape 1.500.
Faţă de ultima ediţie, din primăvară, numărul vizitatorilor a rămas aproape la fel, 16.000, în schimb numărul firmelor a scăzut de la 70 la 55, iar numărul oamenilor cu experienţă care au aplicat a crescut cu 30%.

Dintre companiile prezente la târg, retailerul Cora a avut cele mai multe oferte, 1.000, pentru care au primit peste 1.000 de aplicaţii. Printre posturile oferite s-au numărat cele de manager de raion, casier, recepţioner marfă şi agent pază şi protecţie.

Un alt angajator important prezent a fost grupul industrial Siemens, care oferă 100 de posturi de inginer de sistem pentru o sucursală din Timişoara, printre cerinţe numărându-se experienţă de minimum doi-trei ani, iar numărul aplicaţiilor s-a apropiat de 1.000. “Siemens nu a făcut concedieri în acest an, doar relocări între departamente pentru a-şi păstra oamenii”, a declarat Ramon Grigorescu, manager recrutare şi dezvoltare.

Compania de telefonie Romtelecom oferă câteva zeci de joburi în domeniul departamentului comercial şi IT, pentru care au primit peste 10.000 de aplicaţii.

Potrivit lui Eduard Ioniţă, manager recrutare Romtelecom, pretenţiile angajaţilor au scăzut foarte mult în acest an, iar companiile au devenit mult mai prudente şi selective atunci când recrutează oameni noi.

Sursa:  money.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s