Care sunt cele mai cautate limbi straine in Romania?

Am analizat oferta de locuri de munca de pe cele mai mari portaluri online cu total de 10115 joburi. Peste 50% dintre joburile analizate cer cel puţin o limbă straina, cea mai intalnita fiind limba engleza, urmata de limba germana cu 8,66% din totalul joburilor si limba franceza cu 4.16%.

Numar Joburi

Procent din total

Total

10115

100.00%

Engleză

3293

32.50%

Germană

876

8.66%

Franceză

421

4.16%

Italiană

359

3.54%

Spaniolă

112

1.10%

Olandeză

71

0.70%

Daca ar fi sa tragem o concluzie simpla in urma acestui studiu, aceasta ar fi ca pentru a-ti creste sansele de angajare si de a obtine un pachet salarial mai bun, trebuie sa inveti a doua limba straina, sau sa perfectionezi cunostintele adormite pe care le-ai obtinut in liceu/facultate. Se evidentiaza limba germana pentru care oferta este foarte bogata si unde concurenta pentru joburi este mult mai scazuta deoarece relativ putini romani o vorbesc bine.

Anunțuri

4 gânduri despre „Care sunt cele mai cautate limbi straine in Romania?

  1. maryana & ali

    fals germana nu este grea eu sunt in germania de putin timp dar am invatat foarte repede si bine dar problema este ca majoritatea romanilor sunt grei de cap. dar cea mai cautata limba este engleza nu numai in romania ci peste tot cam asta e tot ce am spus.SALUTARI TUTUROR ROMANILOR

    Răspunde
  2. gadjodillo

    in realitate, asta e preconditia ca sa se uite cineva la cv-ul tau. sansele sa te angajezi doar stiind o limba straina, cum cred multi naivi din provincie (de la tara, mai precis, ii stii si tu, oamenii care viseaza la a invata putin computer si ceva engleza ca sa prinda o slujba de vis platita cu 3000 de euro de la orange) sint foaaarte, foarte mici. doar daca stii turca, araba, persana, poloneza sau ceha poti sa te angajezi doar stiind limba.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s