Angajatori de TOP: 60 de companii si 1,000 de joburi pentru Timisoara, Oradea, Arad, Lugoj

Peste 5,000 de tineri interesati de oportunitati de cariera sunt asteptati pe 4 si 5 aprilie 2008 la Centrul regional de afaceri din Timisoara, la Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera pentru tineri profesionisti din Timisoara.

Prima editie a evenimentului a avut loc in noiembrie 2007 si a prezentat ofertele a 50 de angajatori, multi dintre ei recrutand in premiera la un targ de cariera in Timisoara. Tinerii au apreciat la eveniment companiile prezente pentru prima data ca angajatori in Timisoara, numarul mare de joburi din domenii diverse si faptul ca participand la un eveniment care reuneste oportunitatile de cariera relevante de pe piata, in numai doua zile si-au putut face o imagine completa asupra perspectivelor de cariera pe care le au. (Chestionar realizat in timpul Angajatori de TOP Timisoara, nov 2007, 300 respondenti).

Pentru a doua editie si-au anuntat participarea 60 dintre cele mai dorite companii cu peste 1,000 de joburi pentru tineri cu pana la 7 ani de experienta si programe de recrutare speciale pentru studenti si absolventi. Domeniile in care oferta de joburi pentru tineri cu exprienta este foarte mare sunt finante-contabilitate (350), IT (250), inginerie (250), marketing (75), vanzari (80), logistica (45).

“In comparatie cu editia trecuta au crescut ofertele pentru joburi din domeniile IT, inginerie, iar pentru economisti vin companii din domeniul bancar si consultanta care vor recruta masiv in acesta primavara. Pentru prima data va participa la eveniment si IBM care de curand a deschis un nou birou in Timisoara si recruteaza tineri profesionisti din domeniul IT care sa sustina dezvoltarea operatiunilor companiei in zona de vest. Candidatii pot afla mai multe la standul IBMd din cadrul evenimentului si in cadrul workshopului pe care compania il va sustine. Asteptam vizitatori interesati de joburi si din Oradea, Arad, Lugoj, multe oferte se adreseaza si tinerilor din aceste orase.”, Alis Brebu, Project Manager Angajatori de TOP, Timisoara.

Studentii si absolventii pot gasi in cadrul evenimentului programe de recrutare speciale dedicate tinerilor cu potential, dar care nu au in mod necesar experienta. Raiffeisen Bank, Siemens IT Solutions, Continental, Carrefour, E.ON prezinta astfel de oportunitati si astepta tineri valorosi sa aplice in cele doua zile ale evenimentului.

“Scopul acestor programe, numite si programe de trainee este sa atraga in companie si sa pregateasca tineri talentati care in urma unui plan intensiv de dezvoltare sa poata prelua o pozitie de management. Din acest motiv programul de pregatire este mai bine pus la punct, mai variat iar oportunitatile de care se bucura un trainee sunt de multe ori superioare altor pozitii pentru absolventi.”, Dragos Gheban, Consultant Catalyst Solutions, organizator Angajatori de TOP.

In cadrul Angajatori de TOP companiile vor sustine 18 workshopuri de cariera in care tinerii pot afla in detaliu despre oportunitatile de cariera. Pentru cei interesati sa isi dezvolte o cariera in IT sau domeniul financiar-bancar, evenimentul pune la dispozitie doua workshopuri sustinute de specialisti care vor oferi tinerilor o imagine de ansamblu asupra industriilor si vor oferi exemple personale de evolutie in cariera.

Companiile participante la Angajatori de TOP acopera toate marile domenii de interes de pe piata fortei de munca din Romania: Auto (Dacia groupe Renault, IPSO, Kromberg&Schubert, Mahle, TRW Automotive, Yazaki), Constructii (Arabesque, Izometal-Confort, Rehau Polymer), Bancar Financiar (Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Bancpost, BCR Administrare fond de pensii, OVB), Consultanta (BearingPoint, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, KPMG, Siemens IT Solutions), FMCG (Coca-Cola HBC, JTI Romania, Metro Cash&Carry, Auchan, Profi, Real Hypermarket Timisoara, Fornetti), IT&C (Orange, IBM, Alcatel Lucent, Movidia, Atoss, Lasting System, OCE Software, RapidSolution Software, Route 66, Saguaro Technology, Siemens, Sincron, InfoBest Romania), Retail (Carrefour, Discount Market), Servicii si BPO (Genpact, WNS Global Services), Tehnic (Acvatot, Agasi, Elba, Continental, Frigoglass, Megaprofil, Zoppas, Smithfield Ferme), Educational (Babel, Berlitz, EOS).

Angajatori de TOP va fi deschis vineri, 4 aprilie, intre 10.00 – 19.00 si sambata, 5 aprilie, intre 10.00 – 16.00. Intrarea este gratuita. Tinerii pot gasi toate informatiile despre eveniment si pot aplica la joburi pe http://www.hipo.ro, platforma online a evenimentului.

Mai multe informatii:
Alis Brebu, Project Manager, alis.brebu@catalyst.ro, 0749 067 441
Cristina Putan, PR Manager, cristina.putan@catalyst.ro, 0745 45 32 45

Catalyst Solutions dezvolta solutii pentru atragerea si recrutarea de tinere talente din randul absolventilor precum si tineri profesionisti si specialisti cu potentialul si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Printre instrumentele pe care le-am dezvoltat pana in prezent se numara evenimentul de cariera „Angajatori de TOP”- cel mai mare targ de profil din Romania, Ghidurile Angajatorilor (Economic, Tehnic&IT, Farma) distribuite la nivel national, portalul de cariera www.hipo.ro care prezinta oportunitatile de cariera de la cele mai dinamice companii din fiecare industrie precum si studiul „Cei mai doriti angajatori de catre tinerii profesionisti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s