100 de tineri talentati sunt aproape de finala Top Talents Romania

Top Talents Romania (www.toptalents.ro) impreuna cu cinci companii partenere au desemnat primii 100 de tineri talentati care trec in urmatoarea etapa de evaluare.

Top Talents Romania identifica la nivel national tineri cu rezultate deosebite si potentialul de a-si dezvolta o cariera intr-o companie care investeste in capitalul uman. Timp de trei luni, 2200 de tineri talentati trec printr-un proces complex de evaluare, 20 dintre acestia urmand sa fie premiati in cadrul Top Talent Days.

Profilul urmarit este format din studenti sau tineri cu experienta de pana la 2 ani, expunere internationala – studii sau experienta de lucru, implicare in activitati extra-curriculare si experienta sau potential de lider. Din cei 2200 de aplicanti care au raspuns invitatiei de a se inscrie in proiect:
• 938 activeaza in 1163 de organizatii non guvernamentale;
• 433 de tineri au bursa de merit si 862 au bursa de studiu;
• 609 au decis sa isi continue studiile dupa facultate, astfel – primul master – 480, al doilea master – 58, MBA – 22, Doctorat – 49;
• pentru perioadele de lucru in afara studentii prefera stagiile Work&Travel si programele AIESEC;
• 767 de persoane detin 854 de certificari IT;
• In afara de domeniul IT, sunt 457 de persoane ce aduna un total de 613 certificari;
• 1177 dintre cei inscrisi au un atenstat de limba straina, in felul urmator: engleza – 458, franceza – 66, germana – 66, spaniola – 47.

Toti aplicantii cumuleaza cel putin trei dintre criteriile de mai sus.

Un pas important din procesul de evaluare a constat in testarea tinerilor cu ajutorul instrumentului Cut-e (lider European in testari psihometrice online). Rezultatele ne ofera un profil complet al tinerilor talentati – sunt persoane cu un nivel de incredere in sine foarte ridicat, mai ales in situatii formale – prezentari, evenimente, sunt independente – actioneaza din initiativa, isi urmaresc obiectivele, isi exprima ideile si opiniile liber, gandesc sistematic si sunt bine organizati, definesc obiective clare si isi planifica pasii pe termen lung. Pe de alta parte, pentru ca sunt foarte ambitiosi si pragmatici, sunt genul de oameni care functioneaza dupa principiul – “daca vreau ca lucrurile sa se intample, atunci trebuie sa le fac singur”. Prefera sa lucreze in medii putin procedurizate, in care nu exista reguli stricte.
Diferentele de scor sunt destul de mici intre competente, dar sunt cateva tendinte pe care le-am observat inclusiv in timpul interviurilor care s-au desfasurat pana acum.

Sunt oameni valorosi, dar au nevoi speciale la care companiile trebuie sa raspunda cu programe complexe, cu joburi in care tinerii sa simta ca au impact si spatiu pentru inovare.

“Ne asteptam la un profil de oameni deosebiti, motiv pentru care am implicat in proiect companii care pot sa sustina prin programe si oportunitati provocatoare dezvoltarea lor. Rezultatele obtinute pana in acest moment pe proiect ne arata faptul ca in Romania sunt tineri foarte valorosi – extrem de bine pregatiti academic in tara si strainatate, preocupati de dezvoltarea lor profesionala si personala, cu o atitudine profesionista si cu dorinta de a inova in medii diverse.
Este important sa dezvoltam instrumente prin care sa ii descoperim si sa le aducem oportunitati care sa ii puna in valoare”, Cristian Hossu, Catalyst Recruitment Solutions, initiatorul Top Talents Romania.

Finala Top Talents Romania va avea loc intre 13 – 17 martie si va consta in patru zile de interactiune cu companiile partenere si in traninguri de dezvoltare personala.

Parteneri: Adobe, BRD, Deloitte, Rompetrol, Pfizer.
Proiect sustinut de: Cut-e, Human Invest, Crowne Plaza, www.hipo.ro.
Mai multe detalii despre proiect – www.toptalents.ro

Catalyst Solutions dezvolta solutii pentru atragerea si recrutarea de tinere talente din randul absolventilor precum si tineri profesionisti si specialisti cu potentialul si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Printre instrumentele pe care le-am dezvoltat pana in prezent se numara evenimentul de cariera „Angajatori de TOP”- cel mai mare targ de profil din Romania, Ghidurile Angajatorilor (Economic, Tehnic&IT, Farma) distribuite la nivel national, portalul de cariera http://www.hipo.ro care prezinta oportunitatile de cariera de la cele mai dinamice companii din fiecare industrie precum si studiul „Cei mai doriti angajatori de catre tinerii profesionisti”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s